elpetitbanédefpecQuè és el Petit Bané?

Som una horta ecològica situada a Vilassar de Mar, la primera certificada pel CCPAE, (Núm d’operador CT/3477/) al municipi. Els nostres dos grans eixos, a banda de la producció, són la participació i la pedagogia.

Participació. Fem jornades de portes obertes, trobades amb voluntaris, perquè tothom que ho vulgui es pugui fer seu el projecte. Alhora, treballem per crear una xarxa amb pagesos de l’entorn per poder oferir, entre tots, una varietat al més àmplia possible de productes KM0.
Pedagogia. Organitzem cursos d’horticultura i xerrades per donar a conèixer l’agricultura ecològica. Volem transmetre que es poden obtenir recursos del sòl en quantitat i qualitat suficient, sense hipotecar la productivitat de la terra i perjudicar el Medi ambient. Amb aquest objectiu, també estem impulsant una aula de formació participativa agroecològica. També busquem recuperar i donar conèixer varietats antigues de verdures.

“La Agricultura Ecològica pot alimentar a tota la Humanitat, sense causar impacte negatiu sobre el medi ambient, limitant de manera considerable la problemàtica de l’escalfament climàtic” (FAO, 2007).